Barion Pixel
Gyógyítás tolmáccsal: tömegével járnak ukránok a magyar kórházakba, ki kell vizsgálni mennyit költ erre a magyar állam

Gyógyítás tolmáccsal: tömegével járnak ukránok a magyar kórházakba, ki kell vizsgálni mennyit költ erre a magyar állam

2019.04.24.

Gyógyítás tolmáccsal: tömegével járnak ukránok a magyar kórházakba, ki kell vizsgálni mennyit költ erre a magyar állam

 

A Demokratikus Koalíció korábban is figyelmeztetett Orbán ukrán nyugdíjbizniszére, amely mára elérte a magyar egészségügyet is: divatba jött tolmáccsal érkezni a kelet-magyarországi kórházakba, így az amúgy is túlterhelt egészségügyi rendszerünknek további visszaélésekkel is meg kell küzdenie. A részletekről Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese tájékoztatta a sajtót.

– Már sajtóhírek szerint is tömegével járnak át az ukrán–magyar kettős állampolgárok a kisvárdai kórházba, mégpedig magyarul nem beszélő kettős állampolgárok, akik ezért tolmáccsal érkeznek. A helyiek szerint 

ennek az a következménye, hogy az ott élőknek még többet kell várniuk a kórházi kezelésekre, mint eddig. Világos, hogy ez a Fidesz állampolgársági és választási csalásának a része. A Fidesz ugyanis ukránok tízezreinek adott magyar állampolgárságot, akár 300 ezer forintos nyugdíjjal, hogy cserében rá szavazzanak.

Most már nem csak a nyugdíjat veszik igénybe, hanem a magyar adófizetők finanszírozta egészségügyi ellátást is. Nem az a baj, hogy valaki igénybe veszi a magyar egészségügyet, hanem az, hogy nem fizet érte, tehát gyógyításuk költségeit a magyar adófizetők állják – mondta Arató Gergely.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, vizsgálja ki, hogy mennyit költ a magyarok pénzéből az ukrán–magyar kettős állampolgárok egészségügyi ellátására, mert a magyar állampolgárok nem azért dolgoznak, túlóráznak és fizetik Európa legmagasabb adóit, hogy a pénzüket magyarul nem beszélő ukrán emberek gyógyítására költsék.

Arató Gergely szerint, ha eddig 24 ezer magyar ember halt meg a kórházakban, gyógyítható betegségekben, akkor az egészségügyi rendszer túlterheltségének növekedésével ez a szám nyilván emelkedni fog. A DK felháborítónak tartja, hogy a Fidesz ukrán nyugdíj és választási csalásának következményeit a magyar állampolgárok fizetik meg. Arató Gergely emlékezetett rá, hogy Vadai Ágnes DK-s képviselőtársa kérdésére 

februárban maga az ügyészség is elismerte, hogy 370 esetben nyomozás indult, 156 esetben pedig vádat is emeltek ukrán állampolgársági csalás miatt.

A magyar állampolgárságot kapott ukránok azzal buktak le tömegesen, hogy egyetlen szót sem beszéltek magyarul. – Egyértelmű, hogy ez a 370 eset csupán a jéghegy csúcsa, mert a Fidesz ukránok ezreinek adott magyar állampolgárságot, hogy a magyar adófizetők pénzén jussanak nyugdíjhoz és egészségügyi ellátáshoz, cserében pedig szavazzanak a Fideszre. Ez színtiszta hazaárulás. Még egyszer hangsúlyozom, nem azzal van baj, hogy valaki külföldiként a magyar egészségügyben gyógyul, hanem azzal, hogy ezt a magyar adófizetők finanszírozzák. Éppen ezért a Demokratikus Koalíció követeli, a kormány vizsgálja ki, mennyit költ a magyarok pénzéből, az amúgy is szűkös forrásokból az ukrán–magyar kettős állampolgárok egészségügyi ellátására, hány magyarul nem beszélő ukrán polgár egészségügyi ellátását fizetjük? – intézett kérdést a kormányhoz Arató Gergely, aki hangsúlyozottan felháborítónak tartotta, hogy a kormány ukrán nyugdíj- és kórházmigrációval akarja bebiztosítani hatalmát, és a magyarok pénzét költi szavazatvásárlásra. 

RSS
Kapcsolódó politikusok