Barion Pixel
A Demokratikus Koalíció gyűjtötte össze a legtöbb ajánlást az EP-választásra

A Demokratikus Koalíció gyűjtötte össze a legtöbb ajánlást az EP-választásra

2019.04.18.

A Demokratikus Koalíció gyűjtötte össze a legtöbb ajánlást az EP-választásra

 

53 ezer ajánlást kapott a DK; az aláírásgyűjtő ívek leadása után Dobrev Klára, a DK listavezetője tájékoztatta a sajtót pártja Európa-politikájáról a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt.

– Leadtuk az ajánlásgyűjtő íveket, és 53 ezer aláírással a Demokratikus Koalíció kapta a legtöbb ajánlást. Vasárnapi kampánynyitónkon le is zártuk volna a gyűjtést, de az azóta eltelt napokban több ezer honfitársunk jött támogatni minket az aláírásával. És 

nem egyszerűen csak a listánkat támogatták, hanem azt az európai programot, amit a DK képvisel. Ők azt az erős Európát, azt az Európai Egyesült Államokat támogatják, amely képes polgárainak európai minimálbért és minimálnyugdíjat, európai családi pótlékot és európai egészségügyi minimumot biztosítani. 

Ők olyan Európát szeretnének, amelyet az Orbán-féle kóklerek veszélybe sodornának, ha társaival, köztük az olasz Salvinival és a lengyel Kaczynskivel többséget szereznének az európai választáson. Biztos vagyok benne, hogy ez nem fog megtörténni – mondta Dobrev Klára, majd megköszönte a rengeteg aktivista segítségét, akik az elmúlt hetekben szélben és esőben is egész nap gyűjtötték az aláírásokat. Hozzátette: továbbra is nagy szükség van rájuk.

– Köszönöm annak a sok tízezer európai magyarnak, aki aláírásával segített nekünk a kampány kezdetén, hiszen nekik köszönhetően a Demokratikus Koalíciónak van a pártok között a legerősebb legitimációval bíró listája. Nagyon sok aláírásgyűjtésen vettem részt, Budapesten is, vidéken is, rengeteg emberrel beszélgettem, és láttam, hogy sokan nem tartják magukat ugyanolyan értékű európai polgárnak, mint a nyugati országokban élők. 

Azért is képviselem következetesen az Európai Egyesült Államok politikáját, mert nekünk, magyaroknak is jár az az európai élet, ami a dán, osztrák, német vagy holland polgároknak. 

S ha már itt állunk a Nemzeti Választási Iroda előtt, akkor emlékeztetnem kell arra, hogy múlt héten az elnökhelyettes bevallotta: sem eszközük, sem szándékuk nincs a választási csalások megelőzésére, ezért minden demokrata magyart arra kérek, hogy jelentkezzen a szavazókörökbe számlálóbiztosnak, de úgy is fogalmazhatnék, hogy jelentkezzen választási ellenőrnek – mondta a DK listavezetője.

A Demokratikus Koalíció honlapján – dkp.hu – megtalálható minden szükséges információ. Dobrev Klára arra is figyelmeztetett, hogy az állampárt Fidesz minden eszközzel igyekszik megnehezíteni az ellenzék kampányát. – Látható lesz, hány Fidesz-plakát borítja be az országot, miközben a DK plakátjait szinte ellehetetlenítették. Ezért 

arra kérjük támogatóinkat, hogy ha lehetőségük van rá, nyomtassanak otthon plakátokat, de akik kérnek tőlünk, azoknak postán küldünk, s tegyék ki az ablakukba, a kerítésükre, a kertjükbe. Ne hagyjuk, hogy elhallgattassák az európai magyarok hangját! 

Nagyon kemény egy hónap előtt állunk, és mindenkitől azt kérem, hogy ugyanolyan lelkesedéssel támogassák a Demokratikus Koalíciót, mint ahogy az aláírásgyűjtés idején tették – mondta Dobrev Klára.

RSS
Kapcsolódó politikusok