Beismerő vallomás - A Fidesz Brüsszelben megtiltotta volna, hogy EP-képviselők irodáiba is bemehessen az EU Csalás Elleni Hivatala

2019.04.16.

Az Európai Parlament ma egy olyan javaslatról szavazott, amely megtiltotta volna, hogy az EU Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) nyomozói bemehessenek akár EP-képviselők irodáiba is, ha a nyomozás érdeke ezt indokolja. Az európai többség - beleértve a DK-t - elutasította a javaslatot, de a Fidesz EP-képviselői - nem árulunk el nagy meglepetést - igennel szavaztak a módosításra, szerették volna kitiltani a nyomozókat az irodáikból.

A Demokratikus Koalíció beismerő vallomásnak tartja, hogy a fideszesek nem akarják beengedni az EU nyomozóit az irodáikba, elvégre ki tudja, milyen bizonyítékok kerülnének elő a magyaroknak szánt, de a fideszesek által ellopott uniós pénzekről. Nagyon is értjük, hogy mi történik, elvégre ha minden bűnözőt megkérdeznénk, hogy megtiltsuk-e a nyomozó hatóságoknak, hogy ellenük nyomozzanak vagy náluk házkutatást tartsanak, nyilván ők is igent mondanának. Még szerencse, hogy a fideszesek elenyésző kisebbséget tesznek ki az Európai Parlamentben, a javaslatot így sikerült elutasítani, az OLAF nyomozói  továbbra is meglátogathatják a Fidesz EP-képviselőinek irodáit. Magyar érdek is, hogy Európa erős legyen és lebuktassa a korrupt politikusokat, a DK ezért képviseli az Európai Egyesült Államok tervét.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök