Barion Pixel
Dobrev Klára: Hiába támadták meg az aláírásgyűjtő sátrunkat, mi nem félünk!

Dobrev Klára: Hiába támadták meg az aláírásgyűjtő sátrunkat, mi nem félünk!

2019.04.11.

Dobrev Klára: Hiába támadták meg az aláírásgyűjtő sátrunkat, mi nem félünk!


A Fidesz egyik jól ismert aktivistája megtámadta a Demokratikus Koalíció Nyugati téri aláírásgyűjtő sátrát. Hogy mi erről a DK véleménye, azt Dobrev Klára európai parlamenti listavezető a helyszínen tolmácsolta a sajtó képviselőinek.

– Egy magát néha függetlennek álcázó, néha újságírónak kiadó, de mindig a Fidesz érdekeit szolgáló illető idejött, és igyekezett megzavarni az aláírásgyűjtésünket.

Ha egy „független” személy kizárólag ellenzéki, a Fidesz ellen irányuló akciókat zavar meg, joggal gyaníthatjuk róla, hogy a Fidesz fizetett pártkatonája.


Tudomásom szerint focilabdával rugdosta a sátrunkat, tönkre is tette, új sátrat kellett felállítanunk, de a mi DK-s aktivistáink sem maradtak tétlenek, mert a Skála egyik teraszára rúgták fel az ominózus focilabdát. Megjegyzem, elég tisztességes rúgás volt – mondta Dobrev Klára a Nyugati téren felállított DK-s aláírásgyűjtő sátor előtt.

Nem tűrjük ezt a magatartást és nem félünk, mert tudjuk, hogy igazunk van. Aktivistáink tovább gyűjtik az aláírásokat itt a Nyugati téren, de a Blaha Lujza téren, a Széll Kálmán téren, az Örsön, Újpalotán, Újpesten és szerte az országban is. Ezeket az aláírásokat azért gyűjtjük, hogy Magyarország legeurópaibb pártja megmutassa, hogy, mi, magyarok Európában akarunk maradni.


Dobrev Klára reméli, hogy a rendőrség elvégzi kötelességét, de bejelentést tettek a Nemzeti Választási Irodánál is, a választás rendjének megsértéséért. – Nem tűrhetjük el, hogy kulturált viták helyett az erőszak vegye át az uralmat. Bár mosolyoghatunk aktivistáink remek labdarúgó-teljesítményén, azon már semmiképp sem mosolyoghatunk, ha egy kigyúrt, ereje teljében lévő fiatalember azt hiszi, hogy ilyen módon kell megakadályozni egy demokratikus párt aláírásgyűjtését, egy elvileg demokratikus kampányban. Ismétlem,

nem félünk, én magam is minden nap megyek aláírásokat gyűjteni, vidéken is,  Budapesten is. Mint látják, nincs rajtam golyóálló mellény, nem kísérnek testőrök, mert félelem helyett bizakodással tekintek a következő napokra, hetekre.


Remélem, az európai magyarok el fogják utasítani az ilyen akciókat, mert ne beszéljünk mellé, ez a magatartás fogja az országot tönkretenni – fejezte be tájékoztatóját a DK európai parlamenti listavezetője, Dobrev Klára. Újságírói kérdésre elmondta, hogy a Fidesz által meghurcolt baloldali ügyvédnek, Czeglédy Csabának azért biztosítottak helyet a Demokratikus Koalíció EP-listáján, hogy ezzel is megmutassák, nem félnek a hatalomtól.

 

dr. Dobrev Klára
listavazető, EP-képviselőjelölt
DK

RSS
Kapcsolódó politikusok