Barion Pixel
Mindenhol ott lesz az ellenzék – közösen küldünk delegáltakat a szavazókörökbe

Mindenhol ott lesz az ellenzék – közösen küldünk delegáltakat a szavazókörökbe

2019.04.04.

Mindenhol ott lesz az ellenzék – közösen küldünk delegáltakat a szavazókörökbe

 

Az  összes ellenzéki párt közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az együttműködés újabb szakaszához érve, közösen küldenek delegáltakat a május 26-i európai parlamenti választásokra, így nem lesznek „fehér foltok” az ellenzék számára a szavazókörökben. A sajtótájékoztatót Varju László, a DK alelnöke, országgyűlési képviselője nyitotta meg.

– Korábbi közös kezdeményezésünknek megfelelően az ellenzéki pártok egy újabb nagyon fontos és közös ügyben értenek egyet, mégpedig abban, hogy a Fidesz mindenkori választási rendszerét szorosan ellenőrizni kell. 

Az ellenzék delegáltjai ott lesznek az ország több, mint 10 ezer szavazókörében. 

Hogy ez megtörténhessen, közös szándék és akarat kellett, ez megvan, együttműködni és koordinálni fogunk, így minden egyes szavazókörben lesz legalább egy ellenzéki delegált – jelentette be Varju László. A DK alelnöke kérdésre válaszolva elmondta, örülnek a civil mozgalmak, sőt az egyének által felkínált segítségnek is. 

Delegáltakat csakis a választáson részt vevő pártok küldhetnek, tehát náluk kell jelentkezni, a pártok pedig elosztják, átirányítják őket, hogy a legkisebb településeken lévő szavazókörökben is legyen ellenzéki delegált. 

Varjú László közölte, hogy az ellenzéki pártok rendszeresen tájékoztatni fogják a közvéleményt, delegáltnak pedig május 17-ig lehet jelentkezni. A közös sajtótájékoztatón részt vett az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum képviselője is. 

RSS
Kapcsolódó politikusok