Elutasították az V. kerületi feljelentésünket

2015.02.19.

A Demokratikus Koalíció 2014. november 28-án hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett az V. kerületi önkormányzat által Giró-Szász András államtitkár érdekeltségének eladott Dorottya utcai ingatlan ügyében. A Blikk akkori információi szerint "százmilliókat nyerhettek Giró-Szász Andrásék a belvárosi ingatlanüzleten". A DK azért tett feljelentést, mert az ügyben fennállhat a hűtlen kezelés gyanúja, hiszen a Belváros-Lipótvárosi Önkormányzat - Rogán Antal akkori polgármester előterjesztésére - 25%-os kedvezménnyel adta el Giró-Szász András érdekeltségének a Dorottya utca 8. alatt található ingatlant.

A Nemzeti Nyomozó Iroda előbb feljelentés kiegészítést kért az ügyben, majd elutasította a feljelentésünket. A kiegészítés elrendelése tehát csak mézesmadzag volt a mérhetetlen korrupciót megrökönyödve figyelő magyar emberek számára. A Demokratikus Koalíció mélységesen felháborítónak tartja, hogy a fideszes pártkatonák által megszállt igazságszolgáltatás továbbra is szemet huny Rogán Antal belvárosi ingatlanpanamája felett. A DK nem hajlandó elfogadni a kerületiek közös ingatlanvagyonának felelősségrevonás nélküli elherdálását, ezért felügyeleti panaszt nyújt be az ügyben!   Varju László országgyűlési képviselő elnökségi tag DK