Barion Pixel
Bayer Zsolt kérjen bocsánatot az új-zélandi terrorista mosdatásáért!

Bayer Zsolt kérjen bocsánatot az új-zélandi terrorista mosdatásáért!

2019.03.18.

Bayer Zsolt kérjen bocsánatot az új-zélandi terrorista mosdatásáért!

Egy gépfegyveres merénylő 50 embert ölt meg, amikor két mecsetet is megtámadott az új-zélandi Christchurchben. Egy civilizált ember tudja, hogy a terrornak nincs vallása - a gyilkosság mindig gyilkosság - Bayer Zsolt a blogján mégis a muszlim-ellenes új-zélandi terrorista mosdatásába kezdett, mondván ő csak egy titkosszolgálati akció végrehajtója, aki azért ölt, hogy lejárassa a “bevándorlás-ellenes” kormányokat. Bayer odáig megy, hogy „most már számos titkosszolgálat azon dolgozik, hogy ebből a tömeggyilkosságból a lehető legnagyobb hasznot hozza ki a bevándorláspárti, kozmopolita, nemzetellenes politikai erők számára”. Ha tehát egy feltüzelt szélsőjobboldali fegyvert fog és tömegmészárlásba kezd, az nem az ő és a szélsőjobb hibája, hanem mindenki másé.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Bayer Zsolt kérjen bocsánatot az új-zélandi terrorista mosdatásáért! Ha egy szélsőjobboldali gépfegyverrel megöl 50 embert csak azért, mert ők muszlimok, akkor nem összeesküvéseket kell gyártani a kimosdatására, hanem elítélni, mint minden tömeggyilkost, legyen bármilyen származású vagy vallású!

A DK szerint egy ilyen tragédia után Bayer Zsoltnak éppen az ellenkezőjét kellene tennie, mint amit most csinál: beismerni, hogy a szélsőjobboldali terror is terror, és belátni, hogy az idegen-ellenes gyűlöletkeltés hatásai nem érnek véget a szavazófülkékben.

 

Rónai Sándor
szóvivő
DK

 

RSS