Barion Pixel
Dobrev Klára vezeti a DK EP-listáját

Dobrev Klára vezeti a DK EP-listáját

2019.02.22.

Dobrev Klára vezeti a DK EP-listáját

    Budapest, 2019. február 22., péntek (MTI) - Dobrev Klára vezeti a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti listáját.

    A döntést a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője jelentette be pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Molnár Csaba kérdésre közölte: Dobrev Klára (Gyurcsány Ferenc pártelnök felesége) a DK alapító tagja, és soha nem volt kérdéses, hogy alkalmas a politikusi szerepre.


    A DK helyi szervezeteinek vezetői, szavazói és támogatói pedig "hatalmas nyomást" fejtettek ki annak érdekében, hogy vállaljon ilyen szerepet - tette hozzá, megjegyezve: Dobrev Klára ezt korábban visszautasította, de a tavalyi parlamenti választás után úgy gondolta, hogy ideje eleget tenni a kérésnek.


    Molnár Csaba ismertette a választási lista első tíz helyén szereplő neveket. A második helyen ő maga áll, őt Rónai Sándor, a DK szóvivője, Ara-Kovács Attila, a DK külügyi kabinetének a vezetője, Horváth Jácint, a párt nagykanizsai önkormányzati képviselője, Eörsi Mátyás jogász, Ráczné Földi Judit székesfehérvári önkormányzati képviselő, Sebián-Petrovszki László pártigazgató, Glázer Tímea győri önkormányzati képviselő, valamint Király Miklós egyetemista követi.


    Niedermüller Péter, aki jelenleg szintén EP-képviselőként dolgozik, úgy döntött, hogy nem vállal egy újabb uniós ciklust, ezért nem szerepel a listán - közölte Molnár Csaba. Hozzátette, hogy a politikus továbbra is a párt alelnöke marad és ő felel majd a DK külpolitikájáért.
    A további helyekről később döntenek - jelezte.


    A politikus a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az EP-választásnak történelmi tétje van Magyarország és az egész EU szempontjából. Az egyik oldalon azok a politikai erők állnak, akik erős, egységes Európát akarnak, akik az európai egyesült államok létrehozásában látják a jövőt. A másik oldalon állnak az "Orbán-félék", akiknek az az egyetlen céljuk, hogy minden egyes "ellopható eurót kiszedjenek" az unióból, és amikor felelősséget kellene vállalniuk, akkor akadályozzák az európai együttműködést - jelentette ki.


    Molnár Csaba kérdésre elmondta, kifejezetten csalódottak lennének, ha a tavaszi EP-választáson nem szereznének újra legalább két mandátumot.

Molnár Csaba
EP-képviselő, ügyvezető alelnök
DK

 

RSS
Kapcsolódó politikusok