Barion Pixel
Polt Péter a Fidesz védőügyvédjének szerepét játssza

Polt Péter a Fidesz védőügyvédjének szerepét játssza

2019.02.20.
Polt Péter a Fidesz védőügyvédjének szerepét játssza
 
 
Budapest, 2019. február 20., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Polt Péter legfőbb ügyész a Fidesz védőügyvédjének szerepét "játssza", miközben részt vesz a kormányzati korrupciós ügyek eltussolásában.
 
A DK frakciószóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága meghívta egy ülésére Polt Pétert, ahol többek között az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által vizsgált ügyekről lesz szó. A legfőbb ügyész arra hivatkozva utasította vissza a meghívást, hogy az alaptörvény megtiltja a magyar ügyészség tagjainak, hogy politikai tevékenységet fejtsenek ki, illetve ilyenben közreműködjenek. Polt Péter szavai szerint még a látszatát is kerülni kell annak, hogy a bizottsági meghallgatás politikai kampányeseménnyé váljon.     Gréczy Zsolt szerint a legfőbb ügyész meg sem próbál magyarázatot adni arra, hogy "az európai pénzeket ellopó fideszeseken" miért nem kattan a bilincs.     Az ellenzéki képviselő kijelentette: minden magyarnak az az érdeke, hogy a mindenkori legfőbb ügyész itthon is és európai szinten is elszámoltatható legyen. 
 
Teljesen egyértelmű, hogy ha az Orbán-rendszer megbukik, akkor Polt Péter a bűntársból cellatárs lesz - mondta a politikus.
 
 
 
Gréczy Zsolt
DK
frakciószóvívő
 
MTI 2019. február 20., szerda 13:01
RSS