Barion Pixel
Ki kell vizsgálni, hány ukrán van bejelentve a nyírségi településekre!

Ki kell vizsgálni, hány ukrán van bejelentve a nyírségi településekre!

2019.02.05.
Ki kell vizsgálni, hány ukrán van bejelentve a nyírségi településekre!
 
 
Budapest, 2019. február 5., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) levélben kéri fel a nyírségi jegyzőket, hogy vizsgálják ki, hány ukrán állampolgár szerzett fiktív lakcímet a településükön.
 
A DK frakcióvezető-helyettese, Vadai Ágnes keddi budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a Legfőbb Ügyészség hétfőn elismerte, olyan ukránok jutottak magyar állampolgársághoz, akik nem élnek Magyarországon, nincsenek magyar felmenőik és a nyelvet sem beszélik.
 
Vadai Ágnes hozzátette, pártja már a parlamenti választás előtt felhívta a figyelmet, hogy a "Fidesz választási csalásra fogja használni az ukrán importszavazókat". Az ügyészség közlése szerint 370 esetben indult nyomozás, miközben a DK információi szerint a nyírségben van olyan ház, amelyben papíron 203-an élnek - hívta fel a figyelmet. 
Az országgyűlési képviselő szerint az ukrán állampolgársági csalások az idei európai parlamenti, illetve önkormányzati választás tisztaságát is veszélyeztetik.
 
Kérdésre válaszolva azt mondta, első körben 176 határ menti település jegyzőjét keresik fel.
Vadai Ágnest kérdezték a Karácsony Gergely és Puzsér Róbert között tervezett főpolgármester-jelölti előválasztásról. A politikus azt válaszolta, hogy Karácsony Gergely lesz az ellenzék főpolgármester-jelöltje, a "Demokratikus Koalíciónak egészen biztosan".
 
A képviselőt faggatták arról, hogy Németh Angéla, a XV. kerület DK által is támogatott polgármestere egy korábbi testületi ülésen igennel szavazott a saját kétmillió forintos jutalmára. Vadai Ágnes annyit felelt, hogy "Németh Angéla nyilatkozott ebben az ügyben, ez az irányadó".
 
 
 
MTI 2019. február 5., kedd 11:57
 
Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke
DK
RSS
Kapcsolódó politikusok