Szigorúbban kell ellenőrizni a buszokat!

2019.02.04.
Szigorúbban kell ellenőrizni a buszokat!

Budapest, 2019. február 4., hétfő (MTI) - A Demokratikus Koalíció a jelenleginél szigorúbb vizsgálatoknak vetné alá az utasokat szállító buszokat.

A DK frakcióvezető-helyettese hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján egy hírportál cikkére hivatkozott. A portál egy olvasói levél alapján azt írta, hogy egy sítúrára utazó csoportot az utazási iroda egy megrepedt szélvédőjű és törött lökhárítójú busszal vitt Franciaországba. A busz, amin nem volt hólánc, később elakadt a hóban, a turistákat végül egy másik jármű vitte el a szállásukra - áll a cikkben.

Az érintett utazási iroda a portál kérdéseire azt válaszolta, hogy a kiemelkedően nehéz viszonyok közt az utasokat biztonságban eljuttatták a szállásra.

Arató Gergely a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy két évvel a 17 életet követelő veronai buszbaleset után még semmilyen érdemi változás nem történt a buszos utaztatásban. A kormány szigorításokat ígért, de az ellenőrző rendszer nem működik - jelentette ki. Egyetlen olyan buszos céget sem lenne szabad működni hagyni, amelyik nem megfelelő járművel szállítja az utasokat és ezzel tudatosan veszélyezteti az emberéleteket - mondta a politikus.

Az utasok ebben az esetben "csak a szerencséjüknek köszönhették, hogy a törött busz csupán elakadt a hóban és nem történt baleset" - fogalmazott Arató Gergely. Hozzátette, hogy a buszról "bármi kiderülhetett volna" az utazás során, mert ha egy ellenőrzés nem tárja fel a látható hibákat, akkor "az azoknál súlyosabbak ügyeket sem szűri ki".

MTI 2019. február 4., hétfő 12:50