A kormány tartsa be a tűzoltóknak tett béremelési ígéreteit!

2019.01.28.

A kormány tartsa be a tűzoltóknak tett béremelési ígéreteit!

Budapest, 2019. január 28., hétfő (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy kérjen bocsánatot a tűzoltóktól, és tartsa be a nekik tett béremelési ígéreteit - mondta Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a kormány a rendőrök és a mentősök után, most a tűzoltókat is átverte a béremelés tekintetében, hiszen a januári fizetésekből kiderült, hogy a kabinet ígéreteivel szemben, lényegében alig kaptak fizetésemelést.

Arató Gergely kiemelte: van olyan hét éve tűzoltóként dolgozó munkavállaló, aki 160 ezer forintot sem keres, miközben heti 51 órát dolgozik.
Hozzátette: a tűzoltók annak ellenére keresnek nagyon keveset, hogy évente több mint 400 órányi túlórát kell ellátniuk. Ez olyan, mintha valakire úgy vonatkozna a "rabszolgatörvény", hogy még többlet pénzt sem kap érte - vélte a DK képviselője, elfogadhatatlannak nevezve, hogy a kormány a tűzoltókat is "rabszolgaként kezeli".

Kijelentette: nem lehet olyan embereknek "hazudozni" a fizetésükről, akik esküben vállalták, hogy az életük kockáztatásával is megvédik az embereket.

Arató Gergely "színtiszta hazugságnak" nevezte azt az állítást, hogy a kormány az elmúlt években 50 százalékkal emelte a katonák, a rendőrök és a tűzoltók bérét. Arra is figyelmeztetett, hogy szakszervezetek szerint már most is emberhiány van a tűzoltóságokon.

bGD \ bhi \ kvs

MTI 2019. január 28., hétfő 12:44