Barion Pixel
Ne a külföldi, hanem a magyar kórházakra költsön a kormány!

Ne a külföldi, hanem a magyar kórházakra költsön a kormány!

2019.01.23.

 

Ne a külföldi, hanem a magyar kórházakra költsön a kormány!

Budapest, 2019. január 23., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció törvénymódosításban kezdeményezi, hogy ne lehessen külföldi templomokra vagy kórházakra költeni a magyar adófizetők pénzét, amíg egyetlen magyar kórháznak is tartozása van - közölte Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt parlamenti frakciójának szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus a magyar emberek ellen elkövetett "bűnnek" nevezte, hogy - mint mondta - miközben "darabjaira esik szét" a magyar egészségügy, szakrendelések állnak le és teljes kórházi osztályok maradnak orvos nélkül, a kormány a Hungary Helps program keretében iraki lakóházakra, libanoni és mexikói templomokra, illetve szíriai, vietnami és nigériai kórházakra költi a magyar adófizetők pénzét.

Hangsúlyozta: szinte nincsen ma olyan magyar kórház, amelynek ne lenne több milliárd forintos tartozása, ami miatt a magyarok ellátásán és vizsgálatain kell spórolni. Gréczy Zsolt példaként a Honvédkórházat hozta fel, mondván: az intézménynek 1,5 milliárd forintos tartozása van, és éppen most mondott fel 54 orvos, illetve veszélybe került a koraszülött intenzív osztály működése is. 

Közölte: a DK szerint a kormány elsődleges feladata az "európai magyarok" problémáinak megoldása, minden más csak ezután következhet. Ezért a DK törvénymódosításban tiltaná meg, hogy "mexikói templomokra és nigériai kórházra" költsön a kormány, amíg a magyar kórházak a csőd szélén állnak - tette hozzá.

bGD \ bhi \ hgp

MTI 2019. január 23., szerda 12:35

RSS