Közlemény: Az EU csalás elleni hivatala vizsgálódhat a felcsúti kisvasút ügyében?

2015.05.14.
Gréczy_Zsolt_201404A Figyelő szerint bizonytalanná vált a Felcsútra tervezett kisvasút megvalósulása, mert az Európai Unió vizsgálatot indított a projekt ügyében. A miniszterelnöki ház mellett lévő stadion, csónakázótó és korcsolyapálya után úgy tűnik, hogy kisvasúttal már nem egészülhet ki az Orbán-birodalom. A Nyugat-Európában elrettentésként mutogatott felcsúti Disney-land már-már a kivégzett román diktátor, Ceausescu nagyzolási hóbortját is felülmúlta. Orbán Viktor a kert-végi stadion után nem tudott leállni, minél több közpénzből megvalósuló beruházással szerette volna szemléltetni, hogy bármit megtehet. Most azonban könnyen lehetséges, hogy az illiberalizmusban zakatoló nemzetünk vezetőjének le kell mondania a NER úttörővasútjáról. Így egyre kisebb az esélye annak, hogy a miniszterelnöki élménypark tovább bővülhet esetleg egyetemmel, golfpályával, hatsávos autópályával, állatkerttel, repülőtérrel, helikopterleszállóval és persze egy legalább ennyire fontos nemzetközi űrkikötővel. Orbán bizonyára értetlenül áll azelőtt, hogy az európai adófizetők miért nem szeretnék kifizetni egy Európa-ellenes miniszterelnök hóbortjait kiszolgáló luxusfalu fejlesztéseit. A Demokratikus Koalíció él a gyanúval, hogy a felcsúti kisvasút ügyében az OLAF, az EU csalás elleni hivatala vizsgálódhat, ezügyben pedig a miniszterelnök kötelessége nyilatkozni.

Gréczy Zsolt Szóvivő DK