Magyarországon bujkálhat egy korrupcióért elítélt romániai szenátor - Újabb bűnözőt fogadott be a magyar kormány?

2019.01.07.

Néhány román újság azt feltételezi, hogy Budapesten bujkálhat a korrupció miatt elítélt RMDSZ-es exszenátor, Olosz Gergely, akit 2018 decemberében három év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a magyar kormány haladéktalanul nyilatkozzon, valóban ők bújtatják-e a korrupt politikust. A DK elutasítja, hogy Orbán Viktor tömegesen telepítsen be a Gruevszki-ügy mintájára korrupt, elítélt bűnözőket. Tudjuk, hogy a miniszterelnök vonzódik a korrupt politikusokhoz, de az európai magyarok közt nem járhatnak szabadon elítéltek.

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, a Parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke
DK