Közös ellenzéki beadvány - Folytatódjon a rabszolgatörvényről szóló vita, de már az ellenzéket elhallgattató Lezsák Sándor nélkül!

2018.12.04.
ellenzéki képviselők
Az ellenzék éppen egy hete akarta a parlamentben hosszasan számonkérni a Fideszt a rabszolgatörvény miatt, amikor Lezsák Sándor, a fideszes levezető elnök a javaslat általános vitáján kikapcsolta az ellenzéki képviselők mikrofonjait, megvonta a szót, majd lezárta az ülést.
A DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP és az ülésen részt vett független képviselő, Szél Bernadett közös beadványban követelik Vejkey Imrétől, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának elnökétől, hogy a Bizottság mondja ki: a rabszolgatörvény általános vitája nem zárult le, azt a következő ülésen folytatni kell, de már az ellenzéki képviselőket jogsértően elhallgattató Lezsák Sándor nélkül. Mindegyik ellenzéki képviselő a magyar nép döntése jogán van ott a parlamentben, aki minket el akar hallgattatni, az a magyar népet akarja elhallgattatni.
Vadai Ágnes
DK