Barion Pixel

Megszüntették a nyomozást Orbán magánrepülőzése ügyében – panaszt tettünk az ügyészségen

2018.12.02.
repülős matrica
Megszüntették a nyomozást Orbán magánrepülőzése ügyében – panaszt tettünk az ügyészségen 
Orbán Viktor lebukott, amikor egy 17 milliárd forintos magánrepülőgéppel utazott külföldre, hogy megnézze kedvenc csapata meccsét. Egy európai demokráciában az sem maradna következmények nélkül, ha a hivatalban lévő miniszterelnök ekkora mértékű ajándékokat fogadna el egy közpénzen milliárdossá vált oligarchától. Ez teljesen törvénytelen. Ebben az ügyben feljelentést tettem, viszont az ügyészség nemrég arról tájékoztatott, hogy megszüntetik a nyomozást.
A nyomozás megszüntetése kapcsán panasszal fordulok a Központi Nyomozó Főügyészséghez. Nem vagyok naív, tudom jól, hogy Poltnak, mint elsőszámú bűntársnak épp az a feladata, hogy védje Orbánt, ezért nem fogja engedni a nyomozást.
A DK szerint azonban nem maradhat következmények nélkül, hogy amíg nem jut pénz a koraszülött centrumra, ezrek halnak meg kórházi fertőzésben, és emberek fagynak meg a lakásaikban, addig Orbán Viktor a multimilliárdosok fényűző luxuséletét éli luxus magángépeken. Mi, európai magyarok ezt nem hagyhatjuk szó nélkül!
Panaszt tettünk az ügyészségen, hogy folytassák le a nyomozást a miniszterelnökkel szemben, hiszen Orbán Viktor maga tett beismerő vallomást az ügyben. És előre szólunk: amikor majd elveszítik a hatalmukat, nem lesz az a magánrepülő, amely megszöktetheti Orbánt, és bűntársait a független igazságszolgáltatás elől.
Rónai Sándor
szóvivő
DK
RSS