2018.11.28.

fagyhalál

DK: Tüzifatámogatás - A kormány szemrebbenés nélkül végignézi, hogy télen megfagynak a legszegényebbek

A gáz- és távhő használók után a tüzifával fűtők is igénybe vehetik a 12 ezer forintos rezsitámogatást. A látszattal ellentétben viszont ez nem a kormány végtelen nagylelkűsége, A határozat pedig csak a napokban jelent meg erről, támogatást viszont csak az kap, aki október 15-ig jelezte, hogy igényli azt. A Demokratikus Koalíció korábban is harcolt a fűtéstámogatás kiterjesztéséért, és most is követeli: ne essenek el a támogatástól azok se, akik nem tudtak nyilatkozni október közepéig. A rászorulóknak segítség jár, nem újabb megalázás. A támogatást magára a kiszállításra nem is lehet felhasználni, azt saját zsebből kell kifizetni. A vadászkastélyok neobarokk kandallói mellett nehéz lehet elképzelni, de aki segítségre szorul, az a szállítást sem fogja tudni zsebből megoldani.  A DK szerint a kormány cinikus szegény-fóbiájának biztos jele, hogy megint a rászorulókon akar spórolni - ez nem emberséges, nem hazafias és nem európai eljárás. Hiába a látszatintézkedések, az Orbán-csomag brutális megszorításai mellett egyre tovább fokózódik a nyomor Magyarországon.