Barion Pixel

Kásler nézze meg, milyen állapotok uralkodnak a Honvédkórházban!

2018.11.28.

Honvédkórház

Kásler nézze meg, milyen állapotok uralkodnak a Honvédkórházban!

Budapest, 2018. november 28., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció arra kéri az emberi erőforrások miniszterét, hogy közösen járják végégig a fővárosi Honvédkórházat, hogy Kásler Miklós is lássa az egészségügy problémáit.
    Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, Oláh Lajos szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a hvg.hu keddi információira hivatkozott, amelyek szerint december 15-én bezárják a Honvédkórház koraszülöttcentrumát, mert nincsenek meg a működtetéshez szükséges feltételek. 
    Oláh Lajos hangsúlyozta, hogy Budapesten csak négy olyan kórházi osztály működik, ahol a 33. hét előtt született, 1500 grammnál kisebb súlyú gyermekeket látják el.
    Miközben ilyen problémák vannak az egészségügyben, Kásler Miklós azzal "haknizza körbe az országot", hogy Szerbiában csodájára járnak a magyar stadionépítésnek - fogalmazott. A politikus arra kérte a minisztert, hogy ne a felesleges dolgokkal foglalkozzon, inkább vizsgálja meg a kórházak helyzetét, nézze meg, hány orvos és nővér hiányzik, hányan és milyen hosszú időn keresztül várakoznak a sürgősségi osztályok folyosóin.
    Oláh Lajost megkérdezték arról, a Hír TV birtokába került hangfelvételről, amelyik szerint a Jobbik májusi kongresszusán a párt egyik politikusa azzal dicsekedett, hogy egy szórakozóhelyen megvert egy zsidó nőt. Válaszként azt mondta, hogy aki nőt ver meg, annak börtönben a helye. Egyúttal arra kérte a Fideszt, hogy ratifikálják az isztambuli egyezményt.

RSS