Barion Pixel

A DK ÁSZ vizsgálatot követel Gruevszki balkáni utaztatásnak költségeiről

2018.11.26.

 Gruevszki és Orbán

A DK ÁSZ vizsgálatot követel Gruevszki balkáni utaztatásnak költségeiről

Budapest, 2018. november 26., hétfő (MTI) - A Demokratikus Koalíció felszólítja az Állami Számvevőszéket, hogy rendkívüli vizsgálattal állapítsa meg, mennyibe került Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő "szöktetése".
A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is beismerte, hogy a börtönbüntetésre ítélt egykori miniszterelnököt magyar diplomaták "szöktették" át a balkáni útvonalon. Gréczy Zsolt kiemelte, hogy a sajtóhírek szerint az akcióban legalább négy magyar diplomata és két jármű vett részt. Egy ilyen akciónak komoly költségei is lehetnek, ezért a DK azt is tudni szeretné, hogy ki hagyta jóvá azt - mondta a politikus.
Nikola Gruevszkit májusban ítélték el hivatali visszaélés miatt. November 12-én elfogatóparancsot adtak ki ellene, egy nappal később pedig ő maga tudatta egy közösségi oldalon, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért. Szkopje még aznap nemzetközi elfogatóparancsot is kiadott ellene. Egy héttel később Gruevszki szintén a közösségi médiában jelentette be, hogy megkapta a menekültstátuszt.
bnd \ bhi \ hgp
MTI 2018. november 26., hétfő 13:34
RSS