Barion Pixel

Orbán az európai kollégáinak hazudik a Sargentini-jelentésről

2018.11.14.

SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor; SARGENTINI, Judith; ROGÁN Antal

Orbán az európai kollégáinak hazudik a Sargentini-jelentésről

 Saját kollégáinak, az uniós kormányoknak hazudik az Orbán-kormány, mikor a Sargentini-jelentést cáfolja. A magyar kormány 131 oldalon át magyarázkodik arról, hogy nem is léteznek azok a jogállamisággal kapcsolatos problémák, amelyekre a jelentés figyelmeztet.

 Nevetséges, mikor Orbánék azt állítják, a kormány küzd a korrupció ellen. Képmutató, hogy úgy tesznek, mintha a médiapiaci fejlemények kívül esnének a kormány hatáskörén. Felháborító, hogy szerintük az Alaptörvény védi a hajléktalanokat. Árulkodó, hogy az európai kollégáknak szánt verzióban nem merték megkockáztatni a „bevándorláspárti és Soros-bérenc” propagandát.

 Az európai kormányfők is érzékelik a Sargentini-jelentésben felsorolt problémákat, nemcsak a magyar demokratikus ellenzék és az uniós intézmények tették szóvá azokat. A miniszterelnök képtelen felfogni, hogy az eljárás nem Magyarország elleni támadás, hanem intés, hogy a magyarok érdekében térjen vissza a liberális demokrácia útjára.

 Az Orbán-kormány fél attól, hogy mostantól az Európai Unió Tanácsa folyamatosan tárgyal a magyar jogállamiságról, mert ez a magyar demokratikus ellenzéket igazolja. Az uniós tagállamok pontosan azokat az elveket vallják, amit mi is követünk. A DK EP-képviselői nem Magyarország ellenében, hanem az európai szellemiség jegyében támogatták a jelentést. Orbán hazudhat bármit, az európai országok többsége a mi oldalunkon áll!

 

Niedermüller Péter

EP-képviselő
DK

RSS