Barion Pixel

Az OLAF vizsgálja ki az uniós támogatást, amit Kósa Lajos édesanyjának cége nyert!

2018.11.11.
kósa
Az OLAF vizsgálja ki az uniós támogatást, amit Kósa Lajos édesanyjának cége nyert!
Budapest, 2018. november 10., szombat (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatát kéri annak az uniós támogatásnak az ügyében, amit a fideszes Kósa Lajos édesanyjának résztulajdonában álló cég nyert el.
A DK önkormányzati kabinetjének vezetője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a Méker kft., amelynek felét Kósa Lajos édesanyja vásárolta meg néhány éve, a közelmúltban 123 millió forint vissza nem térítendő EU-s támogatást nyert egy pályázaton. Varga Zoltán a 24.hu cikkére is hivatkozott, amelyik szerint a sertéstenyésztéssel foglalkozó társaság három nagy értékű gépjárművet, egy motort és két hibrid meghajtású autót lízingel.
A debreceni önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy Kósa Lajost korábban lefotózták egy ugyanolyan típusú motorral, mint amit a kft. lízingel, a vagyonbevallásában viszont nem szerepel ilyen jármű. A társaság ügyvezetője azt közölte a portállal, hogy Kósa Lajos nem használta és nem is használja gépjárműveiket, mert semmilyen kapcsolatban nem áll a kft.-vel.
RSS