Barion Pixel

A DK büntető tényállássá tenné a kormányzati álhírterjesztést

2018.11.06.
fakenews
A DK büntető tényállássá tenné a kormányzati álhírterjesztést
Budapest, 2018. november 6., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja, hogy a büntető törvénykönyv módosításával tegyék büntethetővé a "közpénzből folytatott kormányzati álhírterjesztést".
A DK frakciószóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján egy, az oxfordi egyetemen végzett kutatásra hivatkozva azt mondta, hogy a kabinet 2010 óta tudatosan terjeszt hazugságokat, ellenzéki politikusokat lejárató álhíreket és félelmet keltő, hamis videókat. Gréczy Zsolt hozzátette, a kormány kitervelten félemlíti meg a magyarokat, hogy elhitesse, az ország védelemre szorul, amit csak a fideszes politikusok tudnak garantálni.
Az országgyűlési képviselő kérdésre válaszolva azt mondta, javaslatuk pontos részleteit később dolgozzák ki.
Egy hírportál kedden írt az oxfordi egyetemen 2016-ban indult projektről, ami azt vizsgálja, hogy kormányok, politikai szereplők hogyan manipulálják világszerte a közvéleményt a közösségi médián keresztül.
Gréczy Zsolt a legújabb nemzeti konzultációt érintő kérdésre azt felelte, hogy a magyar családok bajban vannak, de nem születnek olyan intézkedések, amelyek segítenének rajtuk, a konzultáció pedig szerinte egy pótcselekvés, egy kampányelem.
További kérdésre közölte, a DK önállóan indul az Európai Parlamenti választáson. Hozzátette, hogy az önkormányzati választás előtt a demokratikus ellenzéki pártoknak meg kell állapodniuk egy olyan közös jelöltről, aki képes legyőzni Tarlós István főpolgármestert, valamint meg kell nézni, hogy a különböző településeken milyen együttműködési megállapodásokat tudnak kötni.
RSS