Méretes pofon a Fidesznek - Az ügyészség szerint nem vagyunk hazaárulók, amiért megszavaztuk a Sargentini-jelentést

2018.11.05.
MOLNÁR NIEDERMÜLLER 1200x628
Miután az Európai Parlament képviselőiként megszavaztuk a Sargentini-jelentést, a fideszes politikusok támadásaira reagálva feljelentettük magunkat “hazaárulás” miatt. Az ügyészség elutasította a feljelentésünket, ezért panaszt tettünk, most elutasították ezt is. A Legfőbb Ügyészség a döntés szerint “bűncselekmény hiánya miatt” nem indít eljárást ellenünk; még Polt Péter szerint sem vagyunk hazaárulók.
A Demokratikus Koalíció szerint méretes pofont kapott a Fidesz: még a saját maga által megszállt ügyészséggel sem sikerült kimondatnia, hogy hazaárulók lennének, akik megszavazták a Sargentini-jelentést. Ideje, hogy Orbán Viktor is felfogja: hazaárulózhat reggeltől estig, de mi akkor is európai magyar polgárok vagyunk, akik igent mondtak arra, hogy az EU megvédje a magyarokat az Orbán-rendszertől.
Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök