Orbánnal “teszteli” a Honvédség az új “nem kormánygépet”

2018.10.31.
orbán repülőn
Orbánnal “teszteli” a Honvédség az új “nem kormánygépet”
A kormány két utasszállító Airbus repülőgépet vett a honvédségnek, ám augusztus végén az iraki magyar katonai kontingens váltását mégsem ezzel, hanem egy Ukrajnából bérelt géppel bonyolították le. Arra az írásbeli képviselői kérdésre, hogy ezt miért nem az új géppel tették, Benkő Tibor honvédelmi miniszter azt válaszolta, hogy azért, mert a repülési és üzemeltetési tapasztalatok megszerzéséig a gép csak korlátozott számú személyt szállíthat. Micsoda véletlen, ezen tapasztalatok megszerzése előtt Orbán Viktor július 18-án Izraelbe, valamint 23-án Montenegróba látogathatott a repülőgéppel.
A Demokratikus Koalíció szerint a Honvédelmi Minisztérium úgy asszisztál a “nem kormánygép” kormánygépként való használatához, hogy azt a “repülési és üzemeltetési tapasztalatok” állítólagos jövőbeni megszerzéséig nem használja arra, amiért eredetileg vették. A DK politikusai ugyan nem forgolódnának álmukban, ha az új repülőgépek megbízhatóságát Orbánnal a fedélzeten tesztelnék, de magyarázatnak elég nevetséges, hogy ezért repkedhet velük a miniszterelnök úgy, hogy közben a honvédek nem használhatják.
Vadai Ágnes
Alelnök, DK