Barion Pixel

Felháborító a különbség a határon túli és inneni magyarok lakástámogatása között

2018.10.30.
RENDBEN VAN EZ ÍGY 1200x628
Felháborító a különbség a határon túli és inneni magyarok lakástámogatása között
Budapest, 2018. október 30., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint felháborító, hogy míg itthon már nem lehet államilag támogatott lakástakarék-pénztári szerződést kötni, addig határon túliaknak 3,3 millió forintot ad a kormány házvásárlásra.
Rónai Sándor, a DK szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az Átlátszó derítette ki, hogy a vajdasági magyaroknak 3,3 millió forintot ad a magyar kormány házvásárlásra, mindenféle önrész és előtakarékoskodás megkövetelése nélkül.
Ezt a DK felháborítónak tartja. A szóvivő úgy fogalmazott, ezek szerint az Orbán-kormány számára a magyarországi magyarok kevesebbet érnek, mint a határon túliak.
Rónai Sándor kiemelte: nem a határon túli magyarok támogatásával van a probléma, de a párt egyenlő bánásmódot akar a lakástámogatási rendszerben. 
"A kormány fizessen minden lakás- és házvásárlás előtt álló magyarnak 3,3 millió forintot, önrész nélkül, ahogy azt a határon túl is teszi" - fogalmazott a politikus.
Nem a DK van a határon túli magyarok ellen, hanem az Orbán-kormány rontott rá a magyarországi magyarokra, amikor sajnált tíz év alatt 720 ezer forint állami támogatást kifizetni a lakástakarék-szerződések után - jelentette ki.
bed \ ppd \ hgp
MTI 2018. október 30., kedd 13:40
RSS