Barion Pixel

A nyugdíjprémiumot építsék be a nyugdíjba!

2018.10.25.
nyugd
A nyugdíjprémiumot építsék be a nyugdíjba!
Budapest, 2018. október 25., csütörtök (MTI) - A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy a nyugdíjprémiumot építsék be a nyugdíjba.
A DK frakciószóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján egy internetes oldal számításaira hivatkozva azt mondta, hogy ha a nyugdíjasoknak adott pluszjuttatásokat beépítették volna a nyugdíjakba, akkor 2022-re egy átlagnyugdíjas járandósága évi 176 ezer forinttal lenne magasabb.
Gréczy Zsolt a nyugdíjprémium kiszámítását is igazságtalannak nevezte, mivel az átlag alatti nyugdíjból élők a nyugdíjprémiumból is kevesebbet kapnak.
A politikus arra is reagált, hogy a családok otthonteremtési kedvezményének (csok) bővítésével a kormány a kétgyermekes családokra is kiterjeszti a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig 15 millió forintra emeli meg a kölcsönfelvétel lehetőségét.
Gréczy Zsolt azt mondta, hogy a Fidesz a takarékoskodás támogatása helyett a családok eladósítására törekszik. A családok otthonteremtési kedvezményével sem a fiatalok, sem az egygyermekes családok, sem a társasházak nem tudnak élni, de a "Fidesz-közeli bankok" jól járnak vele - jelentette ki.
RSS