A balatoni boltzárról - Nagy Zoltán (DK) zalaegerszegi tájékoztatója

2015.05.12.
AAA_dk_logo_fb_profil_fehér_201502A Demokratikus Koalíció mindig is a vasárnapi boltbezárás ellen volt, hangsúlyozta május 11-ei tájékoztatóján Nagy Zoltán, a megyei közgyűlés tagja. A DK ezért is kezdeményezte, hogy a három Balaton-parti megye Zala, Somogy és Veszprém közgyűlése együtt tárgyaljon a kérdésről szakmai szervezetek, így például a Balaton Fejlesztési Tanács (BTF) és a Balatoni Szövetség bevonásával. A cél, hogy a kormány tegye lehetővé általánosan vagy egyedi elbírálás alapján az üzletek vasárnapi nyitva tartását, legalább június és szeptember között. Mint Nagy Zoltán fogalmazott, néhány héten belül kezdődik a Balatonnál a főszezon, s jó lenne, ha az ide látogató turisták a megszokott módon, korlátozás nélkül vehetnék igénybe az üzletek szolgáltatásait. Ez egyrészt a vendégek megtartása miatt fontos, másrészt nagyban hozzájárulna az érintett települések iparűzési adójához, hangsúlyozta a képviselő. Írásbeli felvetésére Szatmáry Kristóf miniszteri biztostól az a válasz érkezett: a kormány fenntartja eddigi álláspontját. A BTF viszont május 15-i ülésén napirendre tűzi az ügyet, így Nagy Zoltán dr. Bóka István elnöknek teszi fel kérdéseit, tájékoztatta lapunkat a képviselő. forrás: zaol.hu