Barion Pixel

Felháborító, hogy alapvető felszerelések hiányoznak a járványügyi igazgatóságnál

2018.10.16.
üres kórházi folyosó
Felháborító, hogy alapvető felszerelések hiányoznak a járványügyi igazgatóságnál
Budapest, 2018. október 16., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője felháborítónak nevezte, hogy - a hírek szerint - alapvető felszerelések is hiányoznak az Országos Közegészségügyi Intézet Klinikai és Járványügyi Mikrobiológiai Igazgatóságán.
Gréczy Zsolt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a hvg.hu egyik cikkére hivatkozott. A portál egy, a birtokába került levélre alapozva arról írt: az állami járványügy központi intézetében fennáll annak a veszélye, hogy olyan vizsgálatok is leállhatnak, mint a halálos nyugat-nílusi láz tesztelése.
Magyarország jelenleg védtelen, amennyiben megjelenne egy új, veszélyes járvány, akkor ezrek, tízezrek hallhatnak meg addig, amíg kiderül, hogy mivel állunk szemben - fogalmazott a képviselő.
A politikus a sajtótájékoztatón reagált arra is, hogy az Országgyűlés kedden döntött a a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről, továbbá elfogadta a Sargentini-jelentést visszautasító határozatot is.     A lakás-takarékpénztárak "kivégzése" bűncselekmény azokkal szemben, akik úgy gondolják, hogy lehet tiszteségesen gyarapodni, érdemes félretenni egy kis pénzt - mondta Gréczy Zsolt. Az emberek hétfőn és kedden is szavaztak az ügyben, mert sorban állnak, hogy még utoljára szerződést köthessenek - tette hozzá.
A frakciószóvivő a másik témára áttérve kijelentette: a Sargentini-jelentést visszautasító határozat elfogadása tovább mélyíti az ország válságát, tovább növeli a konfliktust Magyarország és az EU között.
RSS