Barion Pixel

A miniszterek luxusfizetése miatt küldenek el tízezer embert

2018.10.12.
pénz
A miniszterek luxusfizetése miatt küldenek el tízezer embert
Budapest, 2018. október 12., péntek (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány azért készül elküldeni tízezer minisztériumi dolgozót, hogy fedezze a "fideszes miniszterek luxusfizetését".
Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt frakciószóvivője pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "inkább kirúgnak tíz embert, hogy az ő bérükből kifizessenek tíz fideszes luxuspolitikust, így jutottunk el oda, hogy tízezer embert bocsát el az Orbán-kormány".
A képviselő szerint a kormány arra készül, hogy az elküldött embereket ápolónak és műtőssegédnek képzi át, de ehhez előbb be kell majd lépniük a honvédségbe tartalékosnak. A DK ezt a "képtelen lépést" a kormányzás válságtünetének tartja, hiszen nem kellene minisztériumi dolgozókból "botcsinálta" ápolókat, műtőssegédeket és katonákat képezni, ha a kormány nem tette volna tönkre az egészségügyet, és nem verte volna szét a honvédelmet - mondta a szóvivő.
Hozzátette: a minden idők legtöbb államtitkárát foglalkoztató és legmagasabb miniszteri fizetését adó kormány az alulfizetett dolgozók kirúgásán spórol.
RSS