Hazudott az Államadósság Kezelő Központ a letelepedési kötvények hasznáról - Holnap a Költségvetési Bizottság előtt kell felelniük!

2018.10.08.
orban-viktor-es-varga-mihaly
Az Államadósság Kezelő Központ azt hazudta mai közleményében, hogy “a Letelepedési Kötvényprogram jelentős kamatmegtakarítást eredményezett az állam számára”. Ezzel szemben a valóság az, hogy Magyarország 30 milliárd forintot bukott a letelepedési kötvényeken, hiszen az egyedüli haszon offshore hátterű, kormányközeli magáncégeknél keletkezett, míg a költségeket a magyar költségvetés állja. Így kerültek be magánérdekek az államadósság kezelésébe; a fideszesek gazdagodnak, a magyarok meg állják a számlát.
A Demokratikus Koalíció szerint az Államadósság Kezelő Központ vezetőinek holnap a parlamentben kell magyarázatot adniuk képtelen hazugságukra! Az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának elnökeként a holnapi, letelepedési kötvényekkel foglalkozó ülésre meghívtam az Államadósság Kezelő Központ elnökét és vezérigazgatóját, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági és Pintér Sándor belügyminisztert is. Ideje, hogy beszámoljanak arról, miért telepítettek be 20 ezer embert az országba - köztük kémeket, bűnözőket és terroristákat - úgy, hogy Magyarország még pénzügyileg is óriásit veszít a betelepítési programmal.
Varju László
Alelnök, DK