Barion Pixel

Parlamenti bizottsággal vizsgáltatná a miniszterelnök magánútjait a DK

2018.10.05.
orbán repülőn
Parlamenti bizottsággal vizsgáltatná a miniszterelnök magánútjait a DK
Budapest, 2018. október 5., péntek (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) azt kezdeményezi, hogy egy parlamenti bizottság vizsgálja ki a miniszterelnök magánutazásait.
A DK frakciószóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: hétfőn megkeresik a többi ellenzéki párt képviselőit, akiktől segítséget kérnek a testület felállításához. A bizottságnak azt kellene kiderítenie, hogy hányszor, hová és mennyiért repült a kormányfő "közpénzből élő oligarchák magángépein" - fogalmazott Gréczy Zsolt.
A politikus indoklásként azt mondta, hogy Orbán Viktor korábban "lebukott", amikor egy 17 milliárd forint értékű, magánkézben lévő repülőgépről leszállva fényképezték le. A miniszterelnök azóta "bevallotta, hogy harminc éve repked luxus magánrepülőgépen", bár ezt soha nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában - tette hozzá.
Sajtóbeszámolók szerint csütörtökön két olyan magánrepülőgép is Londonba repült, "amelyeken Orbán Viktor szokott utazni", a miniszterelnök pedig ott volt a brit fővárosban a Chelsea-Mol Vidi FC futballmérkőzésen - hangsúlyozta Gréczy Zsolt. Sajtóhírek szerint annak a gépnek, ami "Orbán Viktort is szállíthatta", csak az angliai parkolása három millió forintba kerülhetett - tette hozzá.
RSS