Barion Pixel

Mindenki mondja le a Magyar Tudomány Ünnepére tervezett előadásait!

2018.10.03.
magyar tudományos akadémia
Mindenki mondja le a Magyar Tudomány Ünnepére tervezett előadásait!
Budapest, 2018. október 3., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció azt javasolja a kutatóknak, hogy mindannyian mondják le a Magyar Tudomány Ünnepére tervezett előadásaikat.
A DK frakcióvezető-helyettese szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy a Magyar Tudományos Akadémia vezetése írásban tiltott le két tervezett előadást. A sajtóban is idézett levél szerint az egyiket "a társadalmi nemek tematika egyéb vonatkozásai miatt", a másikat pedig  politikai vonatkozások miatt nem engedik megtartani.
Arató Gergely azt mondta, hogy a véleményszabadság és a tudomány szabadsága is sérül, amikor az MTA-ról nyíltan és vállaltan politikai okok miatt tiltanak ki előadásokat. Ez újabb jele annak, hogy kevesebb, mint harminc év szabadság után Magyarország "visszafelé tart a diktatúrába" - fogalmazott a képviselő. Az Orbán-rendszer semmitől nem riad vissza annak érdekében, hogy elhallgattassa a neki nem tetsző véleményeket - tette hozzá.
Az ország polgárai joggal várják el, hogy az MTA közgyűlése is foglaljon állást az ügyben és álljon ki a tudomány szabadságáért - szögezte le.
MTI 2018. október 3., szerda 13:06
RSS