A DK a rászorulóknak nyújtott tűzifa-támogatás biztosítására szólítja fel a kormányt

2018.08.10.
fűtés fával
Budapest, 2018. augusztus 10., péntek (MTI) - A DK arra szólítja fel a kormányt, hogy biztosítsa a tűzifa támogatást minden rászorulónak - mondta Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.
A DK képviselője hangsúlyozta: az év legforróbb hetében arra is kell figyelni, hogy mi történik majd a leghidegebb héten. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz a kampányban azt ígérte, hogy 12 ezer forinttal támogatja azokat, akik nem gázzal, hanem tűzifával vagy szénnel fűtenek, azonban a rászorulók nem kapták meg a pénzt.
Szerinte ennek az az oka, hogy a kormány nem tette meg a szükséges lépéseket a támogatás kifizetéséhez, ugyanis az erről szóló kormányhatározathoz nem kapcsolódik a végrehajtáshoz szükséges eljárási rend.
Hány embernek kell még megfagynia az idei kétszázon kívül a saját otthonában, hogy végre a kormány felébredjen és cselekedjen? - tette fel a kérdést.
Szerinte a kormány több mint 800 ezer családnak tartozik ezzel a támogatással.
Varju László ezért arra szólította fel a kormányt, hogy teremtse meg a lehetőségét, hogy az önkormányzatok még a nyáron beszerezhessék a szükséges tűzifát vagy oldja meg, hogy szeptemberben készpénzben adják oda a jogosultaknak a támogatást.
Hozzátette: az ügyben levelet is írt az illetékes miniszternek.
MTI 2018. augusztus 10., péntek