A Fidesz a munka becsületét veszi semmibe a végkielégítések különadójával való trükközéssel

2018.08.09.

20131203-kisebb-parlament-ulesterem-parlament-

A Fidesz kétharmados többsége eltörölte a 2010-ben általuk bevezetett különadó intézményét. A második Orbán-kormány idején bevetett gyakorlat a kétmillió forint feletti végkielégítésekre vonatkozott, 98 százalékos különadót kellett az ilyen honoráriumok után fizetni. A Fidesz 2010 után előbb minden tőle független embert kirúgott a közigazgatásból és az állami cégektől, majd még az Alkotmányíróság jogkörét is korlátozta, csak hogy egy különadóval elvegye a kirúgott emberek végkielégítését.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a Fidesz most adómentesen ad sokmilliós végkielégítéseket a saját hűbéreseinek, Balog Zoltánnak, Fazekas Sándornak, Lázár Jánosnak vagy Simicskó Istvánnak, míg 8 éve mindenki végkielégítését különadóval vette el. Ilyen az, amikor egy kormány nem tiszteli a munka becsületét és maffiaszemlélettel szab ki különadókat: a sajátjaik nem adóznak, mindenki más fizessen 98%-ot. A DK szerint Lázár János örökbecsű mondása akár úgy is hangozhatott volna, hogy aki nem fideszes, az annyit is ér.

A DK egy olyan Magyarországot szeretne, ahol a munkáért járó juttatások mértékét nem a politikai hovatartozás határozza meg, hanem a szorgalom és a teljesítmény.

DK Sajtóiroda