Leszerelési hullám jön a tűzoltóknál is - A kormány vonja vissza a túlórapénzek eltörlését!

2018.08.09.

tűzoltó

Nem csak a Rendőrségnél, hanem a Tűzoltóságnál is leszerelési hullám jöhet, amiért a túlóráért jövőre már nem fizetés, csak pihenőnap fog járni. Miközben a legtöbb európai ország a tűzoltóira figyel a nagy hőség miatti erdőtüzek oltása közben, az Orbán-kormány éppen tűzoltók ezreit tántoríthatja el hivatásuktól. Ahogy a rendőrök, úgy a tűzoltók bére is elmarad a piaci bérektől, így jövőre komoly hiány lehet a teljes rendvédelmi területen.
A Demokratikus Koalíció szerint a kormánynak vissza kell vonnia a rendvédelmi dolgozók túlórapénzének eltörlését! A DK szerint a rendőrök és a tűzoltók is annyira alul vannak fizetve, hogy a keresetüknek fontos része a túlórapénz, amit nem lehet pihenőnappal pótolni; azzal nem lehet fizetni a boltban. A DK súlyos kormányzati felelőtlenségnek tartja, hogy a Fidesz nem becsüli meg a rendvédelmi dolgozókat! Amikor ég a ház, már késő lesz életpályamodelleket meg kormányrendeleteket fogalmazni.
Vadai Ágnes
Alelnök, DK