Igazgató kell a debreceni Ady Endre Gimnázium élére, nem pártkatona!

2018.08.08.

europai_bizottsagnak_is_vannak_problemai_a_magyar_iskolakkal-600x315-crop

Igazgató kell a debreceni Ady Endre Gimnázium élére, nem pártkatona!

Hiába támogatták a szülők, a diákok és a tanári kar a debreceni Ady Endre Gimnáziumban 32 éve tanító Rózsavölgyi Gábor pályázatát, az oktatási államtitkár indoklás nélkül utasította el, hogy ő legyen az új iskolaigazgató. A döntés különösen taszító, mert Rózsavölgyit egy emberként támogatta az egész iskola, míg a végül nyertes Türk Lászlót nemhogy nem ismerik, nem tanított még középiskolában sem. Ezt a hiányosságát viszont úgy látszik bőven elnézik neki a minisztériumban, ugyanis fideszes önkormányzati képviselő.
A Demokratikus Koalíció szerint igazgató kell a debreceni Ady Endre Gimnázium élére, nem pártkatona! Tiltakozunk az ellen, hogy a kormány politikai hadszíntérré tegye az iskolákat! Olyan hadszíntérré, ahol a diákok világnézetét szabadon befolyásolhatják a hit- és erkölcstanórákon, ahol külön kitüntetés jár azért, ha a gyerekek Orbán Viktor kedvenc csapatának szurkolnak, és ahol teljesen mindegy, mit akar egy komplett nevelőtestület, a diákság vagy éppen a szülők, a szakmailag és emberileg alkalmasabb jelölt helyett a fideszes helytartó kapja meg a pozíciót. A DK felhívja ugyanakkor a kormány, az államtitkár és az új iskolaigazgató figyelmét: ezek az idők nem tartanak örökké, az emberek meg fogják unni a nyakukba ültetett fideszes kiskirályok uralmát.
Varga Zoltán
önkormányzati képviselő, Debrecen