Barion Pixel

Az orbáni luxust szolgálja az új “nem kormánygép”

2018.08.06.
Dassault Falcon 7X
Az orbáni luxust szolgálja az új “nem kormánygép”
A Honvédség most egy Dassault Falcon 7x típusú repülőgépet vett a “légiszállító képesség növelésére”. A gép természetesen a hivatkozott célra teljesen alkalmatlan, hiszen mindössze 12-16 személyt tud szállítani, valódi céljára viszont kitűnően alkalmas: a business jet minden kényelmet biztosítani fog Orbán Viktor szűkkörű luxusútjai során. Ez már a második repülőgép, amit az ellenzékben még “luxusbaloldalt” emlegető Orbán Viktor fog használni, miközben a Honvédséggel vetette meg.
A Demokratikus Koalíció szerint a Honvédség új gépe is Orbán Viktor luxusigényei miatt érkezett. Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának tagjaként kezdeményezem, hogy személyesen tekinthessem meg az új gépet. Azt, hogy ez a gép honvédelmi célokra alkalmatlan, persze enélkül is tudjuk; hazudtak az előző gép beszerzésének céljairól és hazudnak most is.
Az új “nem kormánygép” megtekintése csak amiatt lehet érdekes, hogy milyen luxuskiegészítők szolgálják majd a legszegényebb uniós tagország miniszterelnökének a kényelmét: van-e elegendő mahagóniborítás a gépben, a fotelek esetleg rendelkeznek-e masszázsfunkcióval. A magyaroknak joguk van tudni, hogy miért fizetik az EU legmagasabb adóit, mire megy el a pénzük Orbán Viktor kormányzása alatt.
Vadai Ágnes
az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának tagja
Alelnök, DK
RSS