Barion Pixel

Minden balatoni településen legyen ingyenesen használható szabadstrand!

2018.08.04.
strand siófok
Minden balatoni településen legyen ingyenesen használható szabadstrand!
A magyar adófizetők pénzéből minden évben milliárdokat költenek arra, hogy a Balatont fejlesszék. Mégis, egyre több helyen kérnek pénzt azért, hogy az emberek használhassák a tavat, ez pedig rengeteg családnak jelent nagy anyagi megterhelést. Ha nem lépünk, 1-2 éven belül olyannyira kevés és kicsi szabadstrand lesz a Balatonon, hogy gyakorlatilag megszűnik a kényelmes és ingyenes fürdés lehetősége. A Balaton mindenkié, a DK szerint a magyarokat nem lehet arra kényszeríteni, hogy fizessenek a magyar tengerért.
A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy minden balatoni településen legyen mindenki számára ingyenesen használható szabadstrand! A fizetős strand legyen választható szolgáltatás, ne pedig kényszer. A tengerért sem kell fizetni, ha az ember külföldre megy nyaralni, miért kellene akkor a magyaroknak a saját tavukért fizetniük? A DK szerint törvényben kell garantálni, hogy mindenütt legyen ingyenes szabadstrand, ennek a költségeit pedig nem az önkormányzatoknak kell kifizetnie, hanem a kormánynak.
Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő
DK
A sajtótájékoztató visszanézhető a DK facebook oldalán, az alábbi linken: https://www.facebook.com/dk365/videos/1780516985372041/
RSS