Tarlós kérjen bocsánatot, amiért hazudott a 3-as metró légkondícionálásáról!

2018.08.04.
tarlós a hármas metró makettjével
Tarlós kérjen bocsánatot, amiért hazudott a 3-as metró légkondícionálásáról!
Miután több hír is megjelent, hogy az oroszokkal felújíttatott, légkondícionáló nélküli 3-as metrón 30 foknál is melegebb van, Tarlós István azon kezdett sajnálkozni, hogy a felújított szerelvényekbe nem fér be a klíma. Kár volt hát megígérni a választási kampányban. Tarlós István április 3-án ugyanis még azt mondta, hogy “van rá esély, hogy a kötbérből befolyó pénzből klímát szerelnének a metrókba”.
A Demokratikus Koalíció azt követeli Tarlós Istvántól, hogy kérjen bocsánatot a budapestiektől, amiért hazudott a 3-as metró légkondícionálásáról! A DK szerint nem hazudozni kellett volna, hanem érvényesíteni a budapestiek érdekeit; csak olyan metrófelújításba lett volna szabad belemenni, amely magában foglalja a szerelvények légkondícionálását - ahogy azt a DK követelte akkoriban. A DK szerint a feladat továbbra is adott, a Fővárosnak meg kell teremtenie a forrást a 3-as metró légkondícionálására! Ideje, hogy Tarlós István ne csak a saját sorsáról, pozíciójáról és a “kis érzéseiről” tárgyaljon Orbán Viktorral, hanem a budapestiek fontos ügyéről, a napi félmillió embert szállító 3-as metróról is.
Gy. Németh Erzsébet
a DK fővárosi képviselője