Az Országos Bírói Tanáccsal a független igazságszolgáltatás utolsó bástyája esik el

2018.07.31.

handó tünde

Nyomás hatására mondott le több tag az Országos Bírói Tanácsban, ami az Országos Bírói Hivatal elnökét, a fideszes Handó Tündét lenne hivatott ellenőrizni – állítja az Indexnek adott interjúban az Tanács elnöke, akinek ma jár le az elnöki mandátuma. A Demokratikus Koalíció szerint az Országos Bírói Tanács szétesésével a független igazságszolgáltatás és egyben a demokratikus jogállam utolsó bástyája esik el. A független bírák lemondatásával Magyarország megérkezik a rendszerváltás előtti időkbe, ahol nem a törvény, hanem a törvény felett álló hatalmasok mondják meg, hogy ki a bűnös és ki az ártatlan. Ha a Fidesz terve sikerül, többé senkinek sem lehet igaza a bíróságon olyannal szemben, aki rendelkezik fideszes párttagkönyvvel; a bíróságok nem igazságszolgáltatást, hanem a fideszes érdekek kiszolgálását fogják végezni. Szóljon bárhogy is a törvény, aki nem Fidesz-tag, a bíróságok előtt csak másodrendű állampolgár lesz a saját hazájában. Arató Gergely frakcióvezető-helyettes DK