Barion Pixel

Több tízezer áldozata van a Fidesz egészségpolitikájának

2018.07.31.
kórházi fertőzés
Több tízezer áldozata van a Fidesz egészségpolitikájának
Budapest, 2018. július 31., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint évente több tízezer áldozata van a Fidesz felelőtlen egészségpolitikájának.
Rónai Sándor, az ellenzéki párt szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a DK Magyarország elleni bűnnek tartja, hogy az Orbán-kormány kevesebbet költ egészségügyre, mint bármely más korábbi baloldali kormány.
Hozzátette: a híreket el lehet hallgatni, azokat le lehet tagadni, a demokráciát le lehet bontani, de előbb utóbb mindenki szembesülni fog azzal, hogy a kormány "tízezreket taszít a halálba azzal, hogy nem törődik a magyar emberek egészségével és nem törődik a magyar egészségüggyel". 
Hozzátette: nincs még egy olyan OECD-ország, amely rosszabbul teljesítene a halálos betegségek kezelésében, mint Magyarország. Ennek fő oka az - folytatta -, hogy a betegséget későn állapítják meg, mert a vizsgálatokra több hónapos várólista van.
A szóvivő sajtóhírekre hivatkozva beszámolt arról is, a napokban egy idős férfit mellkasi fájdalmakkal hazaküldtek a sürgősségi osztályról azzal, hogy menjen el a háziorvosához. A férfi az orvoshoz tartva meghalt, halálát valószínűleg szívinfarktus okozta - közölte, megjegyezve: ez egy megfelelően működő egészségügyben nem fordulhatott volna elő.
Rónai Sándor elmondta, a jövő évi költségvetést nézve a Fidesz nem látja ezeket a tragédiákat, emberi sorsokat, csak számokat és olyan pénzeket lát, amelyeket ahelyett, hogy egészségügyre költene, el is lophat.
MTI 2018. július 31.,
RSS