Félmillió magyar mehet külföldre az újabb kétharmad után

2018.07.27.

kivándorlás

Félmillió magyar mehet külföldre az újabb kétharmad után

A KSH a kivándorlással kapcsolatosan közölt új kutatást. Beszámolójuk szerint - hiába él már külföldön több százezer magyar - most újabb félmillió ember készül kivándorolni. Nem meglepő módon éppen a leginkább munkaképesek, a diplomások és a szakképzettek hagynák itt Magyarországot. A Demokratikus Koalíció szerint a KSH kivándorlási statisztikája mindent elmond arról, hogy mit tett a nemzettel az újabb Fidesz-kétharmad. A DK szerint megdöbbentő, hogy a magát nemzetinek hazudó kormány már most is több magyar embert üldözött el az országból, mint az orosz tankok ‘56-ban, és ez most csak folytatódni fog. A DK minden nap azért dolgozik, hogy ne kelljen kivándorolniuk azoknak, akik egy kiszámítható, szabad, európai demokráciában akarnak élni. Ha a hazánk nem lép vissza rövidesen a rendszerváltással kijelölt útra, az nemzeti tragédiához fog vezetni. Ennek elkerülése a nemzeti érdek, nem pedig Mészáros Lőrinc bankszámlája. DK Sajtóiroda