Barion Pixel

Orbánék 50 milliót adtak fejenként a fideszes haveroknak házépítésre

2018.07.25.
pénz
Orbánék 50 milliót adtak fejenként a fideszes haveroknak házépítésre
Az index.hu információi szerint a kormány 623 jelentkezőnek osztott ki EU-s milliárdokat falusi szálláshely építésére, nem sokkal a választás előtt. A győztesek kormánypárti polgármesterek, fideszes vezetésű települések alpolgármesterei, jegyzői, aljegyzői, illetve fideszes erős emberek rokonai. De találni trafiktulajdonosokat, iskolaigazgatót és "független" polgármestereket is.
Az 1800 fős Bócsán például 11 nyertes pályázat született. Ez azt jelenti, hogy a 370 milliós költségvetésű községben rövid időn belül 9 darab, 50-80 milliós projekt létesül majd. Orbánék tehát több pénzt lapátolnak a bócsai haverok zsebébe, mint amennyit a község többi lakójára szánnak összesen.
A Demokratikus Koalíció szerint a pályázatokat kifejezetten a fideszes haveroknak írják ki. Narancsos tagkönyv nélkül ezeken felesleges egyáltalán elindulni. A DK felháborítónak tartja, hogy szorgalommal és tehetséggel már semmire sem lehet menni Magyarországon, mert a fideszes haverokkal lehetetlen felvenni a versenyt egy pályázaton.
DK sajtóiroda
RSS