Ezért nem indul a főpolgármesterségért Tarlós István

2018.07.17.
20151127tarlos-istvan2
Ezért nem indul a főpolgármesterségért Tarlós István
A közvélemény tegnap ismerhette meg azt a törvényjavaslatot, amellyel a Fidesz számos fontos budapesti hatáskört vonna el a főpolgármestertől és a Fővárosi Közgyűléstől. Eszerint a “kiemelt budapesti fejlesztések” és a “kiemelten közérdekű beruházások” - mint például Orbán Viktor Várba költözése - az állam hatáskörébe fognak tartozni, a budapestiek képviseletére megválasztott főpolgármester és fővárosi képviselők pedig tehetetlenek lesznek. A javaslatot Tarlós István minden valószínűség szerint már a múlt hét végén láthatta.
A Demokratikus Koalíció szerint Tarlós István éppen azért üzente meg a sajtóban, hogy nem indul a főpolgármester-választáson, mert a Fidesz jó előre csökkenteni készül a Főváros hatáskörét. A DK szerint a kormány így reagál arra, hogy Budapesten nincs elég Fidesz-szavazó; a Fidesz a budapestiek felhatalmazása nélkül szerezne teljhatalmat Budapest felett a törvényjavaslattal. A DK szerint a törvény hatályba lépésével az állampárt ráteszi a kezét a fővárosi közvagyonra, ingatlanokra és beruházásokra, ez pedig nyilvánvalóan szembemegy a fővárosi önkormányzatisággal.
Gy. Németh Erzsébet
fővárosi képviselő