Felül kell vizsgálni a származás alapján kirekesztő Magyar Cserkészszövetség állami és EU-s támogatásait!

2018.07.11.

roma gyerekek

Sajtóhírek szerint hiába fizetett be több hátrányos helyzetű roma fiatalt a Dr. Ámbédkar iskola a Magyar Cserkésszszövetség táboraiba, ők nem engedték őket táborozni, mert „sem származásuk, sem hitük alapján nem illenek a magyar keresztény cserkészek közé”.
A Demokratikus Koalíció szerint a kormánynak felül kell vizsgálnia a származás alapján kirekesztő Magyar Cserkészszövetség állami és EU-s támogatásait! Miért támogatnának a magyar és európai adófizetők egy olyan szervezetet, amely táborozni akaró gyerekeket büntet a származásuk alapján? Egy gyerek nem tehet arról, hogy hova születik, nem tehet arról, hogy kik a szülei, nem tehet arról, hogy milyen bőrszínnel jött a világra. Egy gyerek csak táborozni akar, barátokat szerezni, tartozni egy közösséghez - mint minden normális ember. A DK szerint a kormánynak felül kell vizsgálnia a Magyar Cserkészszövetség támogatásait, mielőtt az Európai Unió fogja vizsgálni, hogy támogatható-e európai pénzből egy gyerekeket a származásuk alapján kirekesztő szervezet.
Arató Gergely
országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes