A magyar kormány külföldi magántitkosszolgálatokkal figyeltethetett meg magyar állampolgárokat

2018.07.09.

migration aid

Feltűnő hirtelenséggel tűntek el Bayer Zsolt cikkei, amelyeket a Magyar Időknek készített, külföldi hátterű kémcég munkája alapján írt meg. A külföldi helyszíneken, gyaníthatóan sok millióba kerülő lehallgatási akciók egyik célszemélye - a Migration Aid egyik vezetője - azonban az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordult, így figyelt fel az esetre a magyar elhárítás. Érdekes tény az is, hogy az összeollózott hangfelvételekből a magyar kormány próbált hasznot húzni, magyar civil szervezetek elleni hangulatkeltésre használva a beszélgetéseket.

A Demokratikus Koalíció szerint beismerő vallomásnak tekinthető, hogy a Magyar Idők ominózus cikkeinek hirtelen nyoma veszett; a Fidesz tényleg külföldi magántitkosszolgálatokkal figyeltethetett meg magyar civileket. A DK szerint elfogadhatatlan, hogy külföldi magántitkosszolgálatok kémkedjenek magyar állampolgárok után, a Magyar Államnak minden esetben védenie kellene a magyar állampolgárokat! A DK szerint történelmi bűn, hogy Magyarország 2018-ban egy olyan állampárt játékszere, amely belpolitikai okokból a saját állampolgárait is kiszolgáltatja idegen országokbeli titkosszolgálati cégeknek.

DK Sajtóiroda