Barion Pixel

A miniszterelnök a magyar állampolgárok érdekeit védje Berlinben!

2018.07.05.
orbán és merkel
A miniszterelnök a magyar állampolgárok érdekeit védje Berlinben!
Csütörtökön Angela Merkel német kancellár hivatalos látogatáson fogadja Orbán Viktort Berlinben. Orbán Viktor az előzetes nyilatkozatai szerint különböző feltételeket és javaslatokat akar megfogalmazni a német menekültpolitika kapcsán.
A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy míg Orbán Viktor tele szájjal menekültezik Berlinben, addig az hidegen hagyja, hogy a német-osztrák határon tervezett szigorított ellenőrzések miatt  kinn élő, vagy nyaralni induló magyarok ezrei fognak szenvedni. A DK hangsúlyozza, Orbán Viktornak nem az indulatokat kellene szítania papagáj üzemmódban, nem a hazai belpolitikát kellene kivinnie Berlinbe, és a legkevésbé sem a németek belső ügyeibe kellene beleártania magát.
A miniszterelnöknek egy ilyen látogatás során egy küldetése van, és ezt jó, ha az eszébe vési: kiállni a magyarok jogaiért, hiszen mi is a schengeni övezetben élő uniós állampolgárok vagyunk. Ha nem éri el, hogy a magyar polgárok szabadon, ellenőrzés nélkül kelhessenek át a német-osztrák határon, a látogatás kudarc lesz, a miniszterelnök nem teljesíti a kötelességét.
Ara-Kovács Attila
külpolitikus, külügyi kabinetvezető
DK
RSS