Barion Pixel

A DK az Európai Bizottsághoz fordul a Fidesz újabb betelepítési programja miatt

2018.07.05.
rogán
A DK az Európai Bizottsághoz fordul a Fidesz újabb betelepítési programja miatt
“Magyarország - bejárat Európába” címmel szerveztek rendezvényt Vietnámban az Orbán-kormány letelepedési kötvényekkel foglalkozó partnerei. A Fidesz új betelepítési programjában már nem kötvényt, hanem ingatlant kell venni ahhoz, hogy valaki letelepedési engedélyt kapjon Magyarországra, ezzel pedig szabadon utazhasson az EU-ban is.
A Demokratikus Koalíció az Európai Bizottsághoz fordul a Fidesz újabb betelepítési programja miatt. A DK szerint az új kormányzati bevándorlóprogramban csak egyetlen dolgot ellenőriznek a letelepedési engedélyt vásárlókról: hogy van-e elég pénzük. A betelepítettekről nem tudunk semmit, nem tudjuk, hogy büntetett előéletűek-e, esetleg kapcsolatban állnak-e bármely terrorszervezettel, hiszen nem esnek át olyan ellenőrzésen, amelyeken például a háború elől menekülők esnének. Már a korábbi fideszes betelepítési programok kapcsán is felmerült, hogy bűnözők, kémek és terroristák kaphattak bejárást Magyarországra és az Európai Unióba, ezt a kockázatot nem hagyhatja figyelmen kívül az Európai Bizottság.
Hiába hangoztatja a Fidesz az ellenkezőjét, most Brüsszelnek kell megállítania az Orbán-kormányt, ha nem akarja, hogy a leghangosabban migránsozó kormány terroristákat telepítsen az EU-ba.
Dr. Molnár Csaba
ügyvezető alelnök, EP-képviselő
DK
RSS