Barion Pixel

Ne a diákok, hanem diákokat jogtalanul kirúgó balatonfüredi iskolaigazgató ellen induljon fegyelmi eljárás!

2018.06.19.

 europai_bizottsagnak_is_vannak_problemai_a_magyar_iskolakkal-600x315-crop

Ne a diákok, hanem diákokat jogtalanul kirúgó balatonfüredi iskolaigazgató ellen induljon fegyelmi eljárás!

Az Index írta meg, hogy a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola igazgatója az érettségi előtt több tucat diákot rúgott ki, mert füveztek.

A gyerekek megtapasztalhatták, hogy mi az, ami Magyarországon az igazi bűnözőkkel nem történik meg: a rendőrök mindegyikük otthonában házkutatást tartottak, tőlük vér- és vizeletmintát vettek és nyomást gyakoroltak rájuk, hogy önmaguk ellen valljanak. Az igazgatónő pedig ahelyett, hogy védte volna diákjait a méltatlan eljárástól, két hetes ultimátumot adott nekik, hogy vagy maguktól mennek más iskolába vagy fegyelmi eljárással rúgják ki őket.

Miközben a hatóságok gyereket zaklatnak és bélyegeznek meg drogmegelőzésre és ártalomcsökkentésre nincs sem elég forrás, sem hiteles szakami program. A Demokratikus Koalícó szerint ne a diákok, hanem az őket szülőkkel való egyeztetés nélkül, jogtalanul kirúgó balatonfüredi iskolaigazgató ellen induljon fegyelmi eljárás! A DK szerint egy iskolaigazgató nem teheti meg, hogy a diákok jövőjét teszi tönkre. A DK szerint mindent elmond 2018 Magyarországáról, hogy amíg teljes települések süppednek bele az egyre veszélyesebb szintetikus drogokba, addig érettségiző diákokat rúgnak ki füvezésért. Arató Gergely frakcióvezető-helyettes, oktatáspolitikus
RSS